Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πολιτιστικό καλοκαίρι.Στη Λίμνη Πλαστήρα.


Ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει και φέτος το πρόγραμμα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τον μήνα Αύγουστο.

Απ' αυτές ξεχωρίζουν η συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα και της Ελεονώρας Ζουγανέλη στις 19 Αυγούστου στην πλαζ Πεζούλας με δωρεάν είσοδο, ενώ και στη γιορτή κρασιού Μεσενικόλα που έχει καθιερωθεί, θα εμφανιστούν μεγάλα ονόματα του τραγουδιού όπως η Ελένη Βιτάλη, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Δημήτρης Μπάσης, ο Χρυσόστομος Μητροπάνος και η Αρετή Κετιμέ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
-30/7/2012 - 5/8/2012: Εκδηλώσεις Ξενοδοχειακής επιχείρησης "KAZARMA" Περιλαμβάνει την εμφάνιση ερασιτεχνικών συγκροτημάτων με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Είσοδος δωρεάν.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα – Αθλητικό καλοκαίρι 2012

Για 14ο συνεχή καλοκαίρι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα  διοργανώνει Αθλητικές δραστηριότητες και αγώνες σε όλα τα Δ.Δ. του Δήμου. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η συμμετοχή , η ψυχαγωγία και η δημιουργική απασχόληση με τον αθλητισμό των παιδιών ή μεγαλύτερων σε ηλικία επισκεπτών που θα βρίσκονται  στο Δ.Δ. του Δήμου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Για ένα συνεχόμενο μήνα θα υπάρξει γκάμα αθλητικών δραστηριοτήτων που αφορούν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδήλατο βουνού, το ψάρεμα, την κολύμβηση καθώς και περιπάτους στο δάσος. Ο Δήμαρχος κ. Τσιαντής Δημήτριος και οι συνεργάτες του στοχεύουν κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις να έχουν την μεγαλύτερη  δυνατή συμμετοχή (κατά την περυσινή χρονιά συμμετείχαν πάνω από 400 παιδιά & ενήλικες  – και προσέφεραν ψυχαγωγία σε πολλούς περισσότερους). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί συντοπίτες μας σχεδιάζουν τις διακοπές τους στον ορεινό Δήμο μας  για να συμμετέχουν στις αθλητικές εκδηλώσεις μας. Για πέμπτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν, η Ημέρα Ψαρέματος με καλάμι που θα γίνει την Κυριακή 5 Αυγούστου και ώρα 7:00πμ στην παραλίμνια περιοχή Μορφοβουνίου, και το Ποδήλατο Βουνού που θα γίνει την Κυριακή 12 Αυγούστου με ώρα εκκίνησης 6:00μ.μ και αφετηρία την πλαζ Πεζούλας και διαμέσου του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου έως το βοτανικό κήπο Νεοχωρίου με επιστροφή και τερματισμός στην πλαζ  Πεζούλας. Οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν γίνει πλέον θεσμός. Όπως γίνετε με τον διάπλου της λίμνης Πλαστήρα που για 13η συνεχή χρονιά μαζεύει αθλητές από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, και διαφημίζει  την λίμνη και τον Δήμο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων έχουν η αντιδήμαρχος και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Ξηροφώτου Βάσω και ο συνεργάτης του δήμου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κουτής Βάιος. Για 14η συνεχή χρονιά ο Δήμος μας υλοποιεί ένα πρωτοποριακό αθλητικό καλοκαίρι με δράσεις καινοτόμες για τα δεδομένα της τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο στον Νομό μας αλλά και στην επικράτεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αρκετοί Δήμοι σε γειτονικούς νομούς προσπαθούν να εφαρμόσουν αντίστοιχα αθλητικά προγράμματα.